YETİŞKİNLER VE BEBEKLER İÇİN KEHRİBAR KOLYE FAYDALARI

Bebeklerde ağrıları azaltmasının yanı sıra başka faydaları da mevcuttur. Bağışıklık sistemi güçlendirmesi, vücut direncini arttırması, salya ve enfeksiyon riskini azaltması da bilinen faydalarındandır. Bebeklerde genellikle 4. aydan sonra kullanılması önerilmektedir.


Kehribar Kolye Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Kehribar kolye işe yarıyor mu, faydalı mı gibi sorularla sürekli karşılaşıyoruz. Buna çok rahatlıkla evet faydası var diyebiliyoruz. Kehribarın içinde bulunan süksinik asit hem bir ağrı kesicidir hem de enerji verici ve zihin açıcı özelliğe sahiptir. En bilinir özelliği ise diş çıkarma sürecini kolaylaştırmasıdır.

Kehribar Bebek Kolyesi Kaç Aylıkken Takılır?

Bir nevi ağrı kesici işlevi gören kehribar kolye bebek ve çocuklara takıldığında vücut ısısı ile birlikte süksinit asidin salınımını kolaylaştırmaya yardımcı olur. Sadece kolye değil bileklik ve halhal olarak da takılabilen kehribar taşı bebeklerin en az 4. Ayını geçtiklerinde takılması tavsiye edilmektedir.

Kehribar Kolye Yatarken Çıkarılır mı?

Kehribar kolye bebek ve yetişkinlerde gece uyurken tercih edilmemesi tavsiye edilir. Çocuğunuzun yutma ihtimaline karşı uyurken kolyeyi çıkarmalısınız. Kehribarı toprakta bekleterek enerji dengesini sağlayabilirsiniz. Diş kolyesi olarak da bilinen kehribar alternatif tıp yöntemlerinden bir tanesidir.

Gerçek Kehribar Kolye Nasıl Anlaşılır?

Kehribarı diğer taşlardan ayırabilmek için en etkili yöntem tuzlu su ile test yöntemidir. Bu yöntemde bir çay bardağına atacağınız 6-7 çay kaşığı tuzu karıştırmanız ve tamamen eridikten sonra kehribar taşını suyun içine atmanız yeterli olacaktır. Kehribar gerçekse taneler su yüzünde yüzecek, sahte ise dibe batacaktır.

Gerçek Kehribar Kolye Çeşitleri